Husforsikring


Der findes mange forskellige typer forsikringer. Hvad enten du ønsker den billigste forsikring eller den, der matcher dine behov bedst, så hjælper MitValg.dk dig.
Vi giver dig et overblik over, hvad de forskellige forsikringer indeholder, og hvad der muligvis kræves for at opnå dem.

En husforsikring er en forsikring, som dækker selve din bolig modsat en indboforsikring, som dækker dine ting i din bolig.

Hvad dækker en husforsikring?
Indboforsikringen har typisk en ansvarsforsikring inkluderet. Denne forsikring dækker, hvis du eller en anden i husstanden kommer til at skade andre eller deres ejendele. Det kan fx være, hvis du som fodgænger kommer til at træde ud foran en cyklist, der vælter og beskadiger sin cykel og sit tøj ved faldet.

Forsikringen dækker skader på dit hus, nærmere bestemt sædvanligt bygningstilbehør og faste installationer. Det vil sige, at indbo ikke dækkes, ligesom værktøj, værksted og maskiner heller ikke er dækket af husforsikringen. Du skal forestille dig at det er selve skallen på huset, der er dækket af forsikringen, mens det indvendige ikke er. Typiske skader på et hus er brand- eller vandskader.

Forsikringen dækker også, hvis du er ansvarlig for, at andre kommer til skade på din ejendom.

Er husforsikring lovpligtig?
Det er ikke lovpligtigt at tegne en husforsikring. Men hvis du låner penge til dit hus, vil lånegiveren - fx realkreditinstituttet - stille krav om, at du har tegnet en husforsikring.

Genhusning
I tilfælde af, at du som ejer ikke længere kan bo i ejendommen gives der et beløb i erstatning pr. døgn til rimelige og nødvendige flytteomkostninger. Du kan bruge pengene på genhusning. Der kan være forskel på de enkelte forsikringsselskabers praksis. Kontakt derfor dit eget selskab.

Psykologisk krisehjælp
Mange husforsikringer indeholder psykologisk krisehjælp, hvis skaden har udløst en akut psykisk krise, fx hvis skaden har kostet eller været tæt på at koste menneskeliv. Psykologisk krisehjælp kan også være dækket på en indboforsikring.

Om MitValg.dk


Ønsker du at spare penge på din forsikring? Men føler du samtidig, at det kan virke uoverskueligt at sætte sig ind i de forskellige produkter, betingelser, tillægsydelser og priser? Så kan MitValg.dk hjælpe dig!

MitValg.dk er en onlineportal, der formidler kontakten mellem dig som forbruger og virksomheder. Vi gør en uoverskuelig proces enkel og overskuelig. Kort fortalt: vi hjælper dig med at finde det bedste match - og så er det gratis og uforpligtende!

Hos MitValg.dk er du i fokus, og vi bestræber os hele tiden på at finde det bedste match, der lever op til dine krav og forventninger. Med vores avancerede algoritme beregner vi ud fra dine oplysninger hvilke(n) forsikringsselskab(er), du matcher bedst med. Herefter vil du automatisk blive kontaktet af de(n) virksomhed(er), du blev matchet med. Du forpligter dig altså ikke til noget.