Fagforening


Der findes mange forskellige fagforeninger og a-kasser. Hvad enten du ønsker en billig fagforening og a-kasse eller den, der matcher dine behov bedst, så hjælper MitValg.dk dig.
Vi giver dig et overblik over, hvad de indeholder og hvilke, der muligvis kun være attraktive for dig.

Hvad er en fagforening?
Når du er medlem af fagforeningen, har du ret til faglig bistand, hvis du får problemer på dit arbejde. Det gælder, hvis du bliver opsagt, din arbejdsgiver går konkurs, du får en arbejdsskade eller andre lignende ting.

En fagforening er til for at skabe de bedste vilkår for den ansatte medarbejder. Den ansattes interesse er ofte forbundet med løn, uddannelse og arbejdsforhold på den pågældende arbejdsplads. Inden for disse områder kommer fagforeningen dig til gode ved at skabe de mest optimale forhold for de ansatte medarbejdere. Det er meget almindeligt, at fagforeninger agerer inden for en bestemt branche, og det kan derfor være en god idé at undersøge hvilke fagforeninger, der er at vælge imellem. Der findes fagforeninger, som også tilbyder a-kasse under ét til en samlet billigere pris.


Overvejer du at skifte fagforening?

Få 3 skræddersyede tilbud, og vælg det bedste.


I modsætning til a-kasse
Med et medlemskab i a-kassen er du sikret et forsørgelsesgrundlag, hvis du bliver ledig, ligesom det også er via dit medlemskab i a-kassen, du kan optjene ret til efterløn. Herudover administrerer og udbetaler a-kassen også andre ydelser, såsom feriedagpenge, VEU-godtgørelse m.m.

Forskel på fagforening og a-kasse
En fagforening kan rådgive og hjælpe dig på jobbet, hvis du er blevet uretfærdigt behandlet. Du får gratis juridisk hjælp og kan føre en retssag for dig, hvis du rager uklar med din arbejdsgiver. Fagforeningen varetager aktivt dine interesser inden for den branche, du er ansat i. Men fagforeningen har ikke noget at gøre med udbetalingen af dine dagpenge m.m. Det er derimod a-kassen, der står for det. A-kassen sikrer dig rent økonomisk i forhold til dagpengeudbetaling. Skulle uheldet være ude, og du mister dit nuværende job, er det altså en god idé at være medlem af en a-kasse.

Om MitValg.dk


Ønsker du at spare penge på din a-kasse/fagforening? Men føler du samtidig, at det kan virke uoverskueligt at sætte sig ind i de forskellige produkter, betingelser, tillægsydelser og priser? Så kan MitValg.dk hjælpe dig!

MitValg.dk er en onlineportal, der formidler kontakten mellem dig som forbruger og virksomheder. Vi gør en uoverskuelig proces enkel og overskuelig. Kort fortalt: vi hjælper dig med at finde det bedste match - og så er det gratis og uforpligtende!

Hos MitValg.dk er du i fokus, og vi bestræber os hele tiden på at finde det bedste match, der lever op til dine krav og forventninger. Med vores avancerede algoritme beregner vi ud fra dine oplysninger hvilke(n) a-kasse/fagforening(er), du matcher bedst med. Herefter vil du automatisk blive kontaktet af de(n) virksomhed(er), du blev matchet med. Du forpligter dig altså ikke til noget.