Prisstigninger koster dyrt for danske familier

Det er ca. blevet 5.100 kr. dyrere at være en gennemsnitlig familie med to voksne og to børn over de sidste 4 år. Det er især stigende udgifter til benzin, mad og vedligeholdelse af boligen, der koster danskerne dyrt, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Samtidig, er priserne på forsikringer og gebyrer i banken øget med 800 kroner for en gennemsnitlig familie.

– Vi har stadig råd til dagen og vejen, vi skal bare indstille os på, at tingene er blevet dyrere. Men vi kan tage det med ophøjet ro, for inflationen er stadig lav, siger cheføkonom i Dansk Erhverv Steen Bocian.

Hos Nykredit forventer man, at priserne vil stige endnu hurtigere i den nærmeste fremtid.

– Inflationen har bidt sig fast på det højeste niveau i mere end fire år. Efter vores mening er der udsigt til yderligere stigninger resten af året, siger seniorøkonom i Nykredit Jacob Isaksen.


Betaler du for meget?

Få det bedste og billigste bank eller forsikringstilbud


Ikke kun prisstigninger

Dog skal man huske på at det ikke kun er priserne der stiger. En gennemsnitlig dansk familiens løn i mange tilfælde vil være steget i løbet af perioden. Selvom vi skal have flere penge op af lommen, vil mange også opleve at have flere at bruge af.

Samtidig kan man glæde sig over at udgiften til telefoni og internet er nemlig blevet 1.100 kroner lavere for en gennemsnitlig familie.

Kilde: Tv2.dk