Danskerne forsikrer sig som aldrig før mod misbrug af billeder på nettet

Forsikringsselskabet Tryg Forsikring er blot ét af de forsikringsselskaber, der dagligt bliver kontaktet af deres kunder, fordi de har brug for hjælp i sager om misbrug af billeder og videoer på nettet.

Tusindvis af danskere er nu forsikret

Hos Tryg Forsikring har 350.000 kunder således tegnet en forsikring, der dækker i tilfælde af, at de får spredt krænkende billeder eller videoer mod deres vilje. Hos et andet forsikringsselskab Sønderjysk Forsikring har de indtil videre forsikret 18.000 af deres kunder mod det samme.


Er du ordentlig dækket med dine forsikringer?

Få 3 skræddersyet tilbud, og vælg det bedste.


Jane Sommer Christensen, privat kundechef i Sønderjysk Forsikring påpeger, at det er vigtigt for dem at være der, hvor deres kunder befinder sig – og deres kunder er på nettet. Har man tegnet en forsikring mod misbrug af billeder og videoer på nettet hos Sønderjysk Forsikring, har man derfor adgang til forebyggende rådgivning, assistance til at få fjernet materialet fra nettet eller muligheden for at bede forsikringsselskabet om at tage sig af det.

En dyr fornøjelse at få fjernet billeder og videoer

En af de virksomheder, der kender til problemet, er virksomheden SafeOnNet, der til dagligt arbejder med at fjerne krænkende materiale fra nettet.

Virksomheden havde sidste år 34 henvendelser fra private, der ønskede hjælp til at få fjernet materiale, der var spredt på nettet uden deres samtykke. Heraf havde blot to råd til at hyre virksomheden. Det skyldes, at det i startpris koster 4.200 kroner eksklusiv moms, og derfra kan det løbe op i 10-20-30.000 kroner og endda helt op i 100.000 kroner.

Kilde: DR.dk