Hver femte almene lejer har ingen indboforsikring – er du en af dem?

En undersøgelse foretaget af A&B Analyse viser bekymrende resultater, når det drejer sig om danskernes syn på indboforsikring. Mange almene lejere risikerer nemlig at stå med en stor regning, hvis uheldet er ude og der opstår brand eller indbrud i deres bolig.

Bekymrende tal

Tal viser, at 20,1 procent af de adspurgte lejere slet ikke har tegnet en indboforsikring og 42,5 procent af dem har fravalgt en indboforsikring, fordi de synes, den er for dyr. Samtidig svarer 48,2 procent af de 18-34-årige at de ikke ved, hvad en indboforsikring dækker.

 

Lea Markersen fra Forbrugerrådet Tænk er godt klar over, at forsikringer er et område med lav interesse, fordi mange finder det besværligt og tørt, men hun er alligevel bekymret over tallene. Det skyldes, at det naturligvis kan have store økonomiske konsekvenser for den enkelte lejer, hvis uheldet er ude.


Hvornår har du sidst fået tjekket dine forsikringer?

Få 3 skræddersyet tilbud, og vælg det bedste.


Indboforsikring dækker mere end brand og indbrud

Lea Markersen peger desuden på, at indboforsikringen ud over at dække ved brand og indbrud også indeholder den såkaldte ansvarsdækning.

Ansvarsdækningen har stor betydning, da den dækker, hvis du uagtsomt gør skade på andre, som kommer varigt til skade. Har du ingen ansvarsdækning, kan du risikere at komme til at stå med en stor erstatningssag, som ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension godt kan løbe op i nærheden af 3 millioner kroner.

 

Lea Markersen er godt klar over, at det er dyrt at forsikre sig, men hun anbefaler, at man får sat selvrisikoen op for at spare lidt penge på forsikringen. Forsikringen dækker på den måde ikke de små skader, men dækker til gengæld, hvis de helt store uheld er ude, hvor lejligheden for eksempel brænder.

Kilde: